estrella
Reforma habitatge unifamiliar entre mitgeres. Sabadell
20 habitatges a Llafranc.
20 habitatges a Llafranc.
llafranc - illa verda
20 habitatges a Llafranc. Girona
Situat al bell mig de Llafranc, en ple nucli urbà, els edificis creen una nova façana als carrers i entre ambdós el pati d’illa obre la perspectiva cap al pas verd de la Riera de Llafranc.
L’edifici està pensat amb la voluntat d’integrar-se plenament amb el territori, des de la composició de les seves façanes fins al tractament de la seva coberta. Entre ells hi ha un espai enjardinat d’ús privat que es comunica amb el verd i l’arbrat de la Riera de Llafranc.
Les façanes a carrer tenen un aspecte petri i blanc, amb obertures variades i balcons harmonitzats amb l’entorn. Es combinen obertures petites i verticals per a habitacions amb altres més grans i quadrades per a zones de dia. La variació en proporcions, juntament amb els entrants i sortints d’aquestes obertures i els balcons, aporta dinamisme a la façana. Els acabats inclouen elements característics de Llafranc: façanes blanques, porticons verds i balcons amb baranes d’acer i muntants verticals.
Les façanes interiors orientades al pati d’illa són més permeables i es van esglaonant progressivament a cada planta donant lloc a les terrasses. Aquestes s’integren amb la zona enjardinada del pati a partir d’espais oberts, amb jardineres i tendals corredissos.
Els habitatges s’han dissenyat per donar valor a la relació entre els espais interiors i exteriors, a la llum natural, a l’amplitud i generositat d’espais, a la qualitat i el confort, des de l’ús dels sistemes passius i per disminuir l’impacte ambiental i reduir el consum d’energia.
L’edifici incorpora la natura com a element protagonista, una verdor que es manifesta especialment al pati central, on la vegetació es fon amb el paisatge natural de la Riera de Llafranc. Pel seu disseny s’ha posat especial atenció en la selecció dels materials, les tonalitats i la vegetació, amb l’objectiu de crear un espai harmònic que convidi a la pau i la tranquil·litat. Des del paviment format per tova ceràmica manual de la Bisbal, combinat amb zones enjardinades amb plantes arbustives de baix manteniment i graves de tonalitats càlides fins al caràcter i la frescor aportada pels seus arbres.
Any: 2024
Col.laboradors: Prats arquitectura, Daniel Prats (arquitecte tècnic), Gwamba Consultoria d’Estructures (càlcul estructures), Costa i Climent enginyeria (instal·lacions), Vidal enginyeria consultoria (eficiència energètica).
Fotografia: Marc Torra